Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΤΗ-ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ

Η έκθεση Ζωγραφικής και Εικαστικού κοσμήματος "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ" της Κατερίνας Γαλάτη-Μαναριώτη....μέσα στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας θα διαρκέσει απο τις 24/7/2012 έως 29/7/2012 Στην Ερμιόνη στο κτίριο Συγγρού.
-Οι ώρες λειτουργίας είναι: 7 - 10 μμ


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ......ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!
Κάθε μέρα ελέγχω το ιστολογιό μου αλλά κάνω και μια επίσκεψη σε όλα τα ιστολόγια να δω τι φτιάχνετε .Σήμερα λέω να σας δώσω μια εύκολη συνταγή για γλήγορο γλυκάκι ψυγείου,με πολλές επιλογές γεύσεων ,εγώ μέχρι τώρα έχω κάνει τρεις ,θα σας δείξω φωτογραφίες και  θα σας πω πως τις έφτιαξα.



Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που παίζει και στα τρία γλυκά.Ξεκινάμε τα υλικά  για τη βάση.
Για ταψάκι 25χ 36 .
2 πακέτα πτι -μπερ μπισκότα
3-5 φακελάκια κρέμα στιγμής Γιώτης βανίλια
1 1/2 γάλα φρέσκο
2 πακέτα ζελέ της αρεσκείας σας
Την εκτέλεση θα την βρείτε στα κουτιά.
Και ότι φρούτα θέλετε .
Ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτα την κρέμα όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί ,εγώ βάζω και ένα μπαστουνάκι βανίλια .μόλις είναι έτοιμη η κρέμα απλώνουμε τα μπισκότα στο ταψάκι και ρίχνουμε την κρέμα ,μπορούμε να βάλουμε μπισκότα, κρέμα ,μπισκότα ,κρέμα ,δηλ.διπλή δόση .Μέτα φτιάχνουμε τον ζελέ όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί και αντι για το κρύο νερό μπορούμε να ρίξουμε τον ανάλογο χυμό ,φράουλα ,ανανά,κεράσι,περιμένουμε τον ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και βάζουμε τα φρούτα στο γλυκό μας .Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζελέ στο γλυκό με προσοχή να μη φύγουν τα φρούτα από τη θέση τους ,όπως έφυγαν τα νεκταρίνια μου .
Θα σας πρότεινα να παίξετε με γεύσεις που σας αρέσουν και με την κρέμα και με τον ζελέ .


Εδώ βάλει νεκταρίνια ..


Και ζελέ φράουλα ,κάτι δεν έκανα καλά και τα φρούτα επιπλέουν χι χι !!



Το αποτέλεσμα !!!!!!!!!



Με ζελέ ανανά και κομματάκια ανανά κονσέρβα !!!!!!


Με κεράσια φρέσκα!!!!!!!


Και ζελέ κεράσι  !!!!!!!!!





Εμείς έχουμε ξετρελάνει με αυτά τα γλυκά είναι πολύ δροσερά και δεν είναι πολύ γλυκά.
Δοκιμάστετα θα σας αρέσουν πολύ!!!!!!!!!!!!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ....



Τα γεμιστά είναι ο αγαπημένο μου φαγητό του καλοκαιριού και βέβαια είναι όλα από το περβόλι του παππού.



Για να γίνουν ποιο νόστιμα τα γεμιστά βάζω και λίγη ποσότητα από την ψίχα που βγάζω από τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες,και βέβαια πολύ κεραμίδι.





Και η κολοκυθοτυρόπητα ,πανεύκολη και γευστική.Τ α υλικά μας είναι ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε.Εγώ θα σας δώσω τα υλικά.

ΥΛΙΚΑ

Κολοκύθια πράσινα
Τυρί φέτα
Αυγά
Αλεύρι
Κρεμμύδια φρέσκα
Άνηθο και μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι

Κόβουμε τα κολοκύθια σε κυβάκια η τα τρίβουμε στον χοντρό τριφτή,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το άνηθο και τον μαϊντανό και τη φέτα τη τρίβουμε με το χέρι.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά μετά ρίχνουμετο κολοκύθι που το έχουμε στραγγίξει καλά και τα κρεμμύδια το άνηθο και το μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι,και σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει μια ωραία μαλακή μάζα .Ψήνουμε 45 λεπτά σε 170 -180 βαθμούς Κέλσιου  περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο.